Unde se găseşte „scutul” care ne-ar putea feri de coronavirus. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de protecţie suplimentară
Profesorul Zhen Yan de la Universitatea din Virginia (SUA) a prezentat rezultatele unui studiu care poate contribui enorm la câştigarea luptei cu pandemia. Acesta a explicat unde se găseşte „scutul” care ne-ar putea feri de coronavirus.
Studiul realizat de profesorul Zhen Yan are obiectivul de a observa de ce unele persoane trec peste infecția cu coronavirus fără a prezenta simptome, pe când altele prezintă forme medii și chiar foarte grave. Potrivit oamenilor de știință, există un antioxidant, numit „Extracellular superoxide dismutase, care are un rol crucial în combaterea coronavirusului.
”Acest antioxidant se eliberează în corp, în mod natural, în timpul exerciţiilor fizice. Mai întâi în muşchi, iar apoi, în urma circulaţiei sângelui, ajunge la organele noastre vitale. Când un individ face exerciţii fizice, în corp se eliberează cantităţi mai mari de EcSOD”, spune profesorul Zhen Yan.
Descoperirile acestuia susțin posibilitatea ca nivelurile mai mari de EcSOD din organism să prevină, sau măcar să reducă severitatea sindromului respirator acut sever (ARDS), una dintre cele mai grave complicații ale coronavirusului.
Unde se găseşte „scutul” care ne-ar putea feri de coronavirus
ARDS este una din principalele cauze ale decesului între bolnavii de coronavirus. Cercetările anterioare arată că aproximativ 45% din cei care dezvoltă acest sindrom, vor ajunge la deces.
Tocmai de aceea, rezultatul studiului este extrem de important. Potrivit acestuia, exerciţiile fizice favorizează producerea antioxidantului-minune, EcSOD, care, la rândul său, reduce riscul apariţiei sindromului ARDS, scrie antena3.ro.
Profesorul spune că şi o singură şedinţă de antrenament fizic poate îmbunătăţi eliberarea EcSOD în corp! Cu cât un individ are o masă musculară mai dezvoltată, ceea ce se obţine prin antrenamente regulate cu greutăţi, nivelul antioxidantului EcSOD existent în corp creşte.
„De multe ori, spunem că sportul e un medicament. Chiar dacă, în continuare, aflăm lucruri noi despre beneficiile obţinute prin exerciţii făcute, în mod regulat, nu e nevoie să aşteptăm până vom afla totul. Prin activităţi sportive, putem beneficia de efectele pozitive ale antrenamentelor fizice, despre care deja avem date concrete“, a explicat profesorul Zhen Yan pentru lesmills.com